Geschiedenis

Blix Automotive is al zo’n 25 jaar fabrikant en leverancier van dubbele cabines. Destijds is het ooit begonnen als onderdeel van ABK Kunststoffen. In de 20 jaar die volgde, ontwikkelde ABK Kunststoffen voor steeds meer modellen lichte bedrijfswagens een dubbele cabine. Om de bedrijfstak na deze twee decennia verder te laten groeien, werd het een afzonderlijk bedrijf, genaamd Multi-Cab.

Multi-Cab

Met het ontstaan van Multi-Cab in 2016 werd er een stap in de goede richting gezet. Het bedrijf groeide gestaag en werd steeds professioneler. In 2018 werd deze toenemende professionaliteit dan ook beloond met de titel ‘VanPartner by Mercedes-Benz’.

Multi-Cab verhuist

Multi-Cab groeide inmiddels dusdanig dat het tijd was voor een volgende stap. Om ervoor te zorgen dat het bedrijf zich kon blijven ontwikkelen, verhuisde het begin 2019 van Dodewaard vijftien kilometer verderop naar Heteren. Hier stond, en staat, het sindsdien volledig op eigen benen. Bij een nieuw pand hoort ook een nieuwe bedrijfsnaam: Blix Automotive.

Blix Automotive en de Blix Dubbele cabine

Niet alleen de bedrijfsnaam veranderde, ook het assortiment zou een flinke upgrade krijgen. Vanaf 2020 is Blix bezig geweest met de ontwikkeling van een gloednieuwe lijn dubbele cabines voor de grote lichte bedrijfswagens. Deze Blix Dubbele cabine kenmerkt zich door meer comfort en een betere aansluiting op de contouren van de bedrijfswagen ten opzichte van de ‘oude’ dubbele cabine. Halverwege 2021 zag de Blix Dubbele cabine voor de eerste vier modellen (Iveco Daily, Mercedes-Benz Sprinter, Volkswagen Crafter en MAN TGE) het licht. Naar verwachting zullen de Blix Dubbele cabines voor de overige grote lichte bedrijfswagens (bijvoorbeeld de Fiat Ducato, Renault Master etc.) in 2022 gepresenteerd worden.

Toekomst

Geschiedenis is belangrijk, maar wij kijken liever vooruit! In Heteren hebben wij alle mogelijkheden om de komende jaren mooie dingen te doen. Van de ontwikkeling van nieuwe dubbele cabines, tot het uitbreiden van het merk Blix. Te beginnen met Blix Bedrijfswageninrichtingen.

Missie

Het ontwikkelen, produceren en monteren van innovatieve modificatie toepassingen die de gebruiksmogelijkheden van bedrijfswagens verder vergroten.

Visie

De perfecte dubbele cabine is voor ons de spreekwoordelijke stip aan de horizon. Door goed naar onze klanten te luisteren en hun wensen zo goed mogelijk door te voeren in onze producten en diensten, streven wij naar een langdurige en duurzame klantrelatie.