WLTP

Wat is WLTP?

De WLTP, oftewel “Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure”. De nieuwste methode voor het vaststellen van het verbruik en de CO2-uitstoot voor alle lichte voertuigen. Per 1 september 2019 is de WLTP-regeling van kracht gegaan voor alle lichte bedrijfsvoertuigen in Europa met een rijklare massa onder 2585 kg. Dit betekent dat alle nieuw verkochte bedrijfswagens vanaf die datum moeten voldoen aan de nieuwe richtlijnen om een kenteken te kunnen verkrijgen.


Wat Blix Automotive voor u kan betekenen op het gebied van WLTP

Als bedrijf beschikken wij over zogenaamde Multi-stage agreements met alle fabrikanten uit ons assortiment. Dit betekent dat wij voor iedere dubbele cabine die wij of één van onze Blix Partners monteert, een WLTP berekening kunnen maken.

Wanneer wij een GWC verklaring (kentekenaanpassing voor een voertuig met Nederlands kenteken) bij de RDW indienen, voegen wij automatisch een WLTP berekening toe. U hoeft hier dus niets extra voor te doen en het laten maken van een WLTP berekening na ombouw is voor u geheel kosteloos.

Op het moment dat het voertuig nog geen Nederlands kenteken heeft, zullen wij de gegevens uit de WLTP berekening in de 2e fase CvO verwerken. U hoeft hier opnieuw niets extra voor te doen en het laten maken van een 2e fase CvO in combinatie met een WLTP berekening na ombouw is ook geheel kosteloos. Met de 2e fase CvO en WLTP berekening kunt u vervolgens een kenteken aanvragen. Meer informatie over inschrijven van een nieuw en ongebruikt voertuig vindt u hier.

 

wltp